Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه گفت: دعای روز ۲۷ رمضان این را می‌فهماند که هیچ وقت نباید از رحمت خدا ناامید شوید و بهره‌مندی از آن را نباید به شب قدر یا لحظه خاصی منحصر کنید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مذهبی، در پاسخ به این سوال که چرا با وجود این که طبق روایات شب های ۱۹، ۲۱ و ۲۳ رمضان به شب قدر معروف بوده و احتمال قدر بودن در یکی از این شب ها بالاست، در دعای روز ۲۷ این ماه مبارک از خداوند درخواست می کنیم که فضیلت شب قدر را روزیمان قرار دهد؟ در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: این تعبیر در روز بیست و هفتم به نوعی تلنگری برای ماست تا به این باور برسیم که یادمتن نرود، شب قدر شبی بسیار با ارزش مند است که زمان دقیق آن معلوم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: از سویی در بعضی از روایات که البته در فقه شیعه ضعیف شمرده می شود، اما در سایر مذاهب به آن توجه خاص می‌کنند، شب بیست و هفتم به عنوان یکی از شب‌هایی که احتمال قدر بودنش است، مطرح شده و لذا اعمال، دعا و نماز، برخی ذکرها و احیای مستحبی برای این شب ذکر شده است.

این کارشناس اضافه کرد: در این دعا ما از خدا می خواهیم که فضل لیله قدر را نصیب ما بگرداند، یعنی انگار کسی بوده که به هر دلیلی شب های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم را موفق به احیا نشده، لذا الان از خدا درخواست می کند که هر آنچه که در آن شب ها به خوبان داده و از مقدمات عالم روزی کرده به او هم نصیب کند.

وی افزود: این مهم به این معنی نیست که اگر الان از خدا فضل لیله قدر بخواهد، حتما شب قدر است، بلکه می گوید فضائلی را که فوت شده و من فرصت نکردم احیا کنم، به من بدهید.

 اصغری حسامیه اظهار کرد: نکته دیگری که در این رابطه می توان گفت این دعا در روزها و بلکه در ساعات پایانی ماه مبارک رمضان مطرح می شود و شاید به نوعی عنوان می کند ماه مبارک رمضان ماهی است که همه عظمت خودش را از شب قدر گرفته و علت عظمت لیله قدر، نزول قرآن است و به تعبیری و به یک نگاه آن فضل لیله قدر که در این دعا مطرح شده، همان قرآن است.

وی گغت: بر این اساس مطرح می شود که خدایا روزی من کن قرآنی را که در شب قدر نازل شده و این همه عظمت دارد تا با این کتاب آسمانی انس داشته باشم و بر قلب من حاکم شود.
 
این کارشناس مذهبی اذعان کرد: بعضی از علما می گویند که این دعاها مربوط به کل ماه مبارک رمضان است، یعنی به این گونه نیست که دعای بیست و هفتم را حتماً در همین روز بخوانیم، بلکه آن را می توان در دیگر شب ها هم قرائت کرد.

 وی تصریح کرد: این که گفته شود، این دعا مربوط به روز ۲۷ رمضان است و حتما درخواست فضله شب قدر مربوط به این تاریخ است، وجهی ندارد، بلکه دعایی برای کل ماه مهمانی خداست.

 به گفته اصغری حسامیه، از سویی برخی از علما اظهار می کنند که این دعا ۱۷ یا ۱۸ ماه مبارک وارد شده و در واقع قبل از شب ۱۹ قرائت شود، بنابراین در کتاب مرحوم سید بن طاووس آمده که دعای دیگری برای روز ۲۷ ماه مبارک رمضان نقل کرده اند.

وی گفت: نکته دیگری که در پاسخ به این سوال می توان اعلام کرد، این دعا مفهومی را از شب قدر به ما منتقل می کند و آن این است که شما هر لحظه و هر ساعتی که با خداوند خودتان ارتباط برقرار کنید و از گذشته تان که کوتاهی کردید، اظهار ندامت کرده و طلب کنید که خدا شما را برای اطاعت و بندگی برای آینده یاری کند، آن لحظه شب قدر است، حتی اگر روز باشد.

 این کارشناس اضافه کرد: این دعا مربوط به روز ۲۷ رمضان است و به ما این را می‌فهماند که هیچ وقت نباید از رحمت خدا ناامید شوید و بهره‌مندی از رحمت خدا را نباید به شب قدر یا لحظه خاصی منحصر کنید.

وی تصریح کرد: هر لحظه شما تصمیم بگیرید که با پروردگار ارتباط برقرار و از او طلب کنید خدا آن شب را یاری می کند، نمونه‌های فراوانی در تاریخ داشتیم، از تغییر فضیل بن عیاض، حر بن یزید ریاحی، طیب حاج رضایی ها که عوض شدند و گذشته بد خود را جبران کردند و حال آن که لحظه تحولشان شب ۲۳ رمضان نبود.

این کارشناس تاکید کرد: این دعا به ما می فهماند که خودمان را مقید به شب ۲۳ ماه رمضان نکنیم، بلکه برای تغییر هر زمانی از خدا بخواهیم دستمان را می گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان لیله قدر شب قدر روز ۲۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۶۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی ۳۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد

معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران از بهره‌مندی ۳ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد با هدف آگاهی رسانی از آسیب‌های اجتماعی خبر داد. - اخبار استانها -

وحید حسین‌زاده معاون اجتماعی بهزیستی مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در آمل با بیان اینکه در اجرای این طرح 500 هزار دانش‌آموز در سطح استان و در مقاطع مختلف درسی تحت پوشش قرار گرفته بودند، اظهار داشت: در نظام آموزشی استان یک کار علمی انجام شد که در بین 10 مساله آموزشی استان دو موضوع پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان مورد توجه قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه طرح سراد یک طرح سلامت اجتماعی و روانی دانش‌آموزان بوده که با کمک پنج دستگاه دادگستری، آموزش‌وپرورش، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی مازندران انجام شد، افزود: با برنامه‌ریزی و نشست‌های متعدد از سوی این پنج دستگاه و اجرای پروپوزال از ابتدای بهمن‌ماه سال گذشته به عنوان پایلوت سه شهر استان را انتخاب و تا اردیبهشت ماه سال‌جاری ادامه یافت.

معاون بهزیستی مازندران با تاکید بر اینکه طرح در سه مقطع در سه شهر چالوس، آمل و بهشهر و هر یک از شهرستان‌ها با ده مدرسه در دستور کار قرار گرفت، عنوان کرد: در این طرح سه هزار و 600 دانش‌آموز مورد غربالگری و ارزیابی قرار گرفتند که با شناسایی برخی از نمونه‌ها به مراکز پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی معرفی شدند.

حسین‌زاده ادامه داد: طرح از مهرماه سال‌جاری در تمامی شهرستان‌های مازندران به اجرا درمی‌آید که هم‌اکنون فقط در دوشنبه‌ها با همکاری این پنج دستگاه در مدارس سه شهر انجام می‌شود. 

وی با بیان اینکه بحث آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی حلقه مفقوده نظام آموزش‌وپرورش و تربیتی جامعه ما است، افزود: با اجرای این طرح هم دانش‌آموزان، هم کادر آموزشی و خانواده‌ها آگاه می‌شوند با توجه به اینکه در این طرح 350 کادر اداری مشارکت داشتند.

این مسئول خاطرنشان کرد: مطمئنا با اجرای این طرح نسبت به آسیب‌های اجتماعی تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توضیحات وکیل بابک زنجانی از احتمال آزادی او
  • بهره مندی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • بابک زنجانی آزاد هم می‌شود؟/ توضیحات وکیل
  • بهره‌مندی ۷۰۰هزار کردستانی از خدمات وزارت کار
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • بهره‌مندی ۳۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • بهره‌مندی ۱۴۵ هزارو ۸۰۷ زندانی از عفو و نهادهای ارفاقی در سال ۱۴۰۲
  • بهره‌مندی ۲۳۷ روستای آذربایجان‌غربی از نعمت گاز‌طبیعی
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد